Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Podsumowanie fundacyjnych działań

Wraz z piątkiem przybywamy do was z podsumowaniem naszych ostatnich działań!

Wrzesień to dla wielu powroty i początki…dla nas to coś po środku, bo my zawsze jesteśmy w akcji.

• Jak co roku pojawiliśmy się na dniach katechetycznych w naszym szczecińskim seminarium, aby zaprezentować nasze edukacyjne gadżety. Bo bez edukacji nie ma prolife.
  • W TVP1 został wyemitowany film dokumentalny „Tętno”, w którym pojawiliśmy się nie tylko jako drugoplanowi bohaterowie (Fundacja Małych Stópek miała swoje kilka minut), ale również nasze materiały z książki „Genesis” zostały wykorzystane, aby pokazać jak wygląda nienarodzony człowiek na poszczególnych etapach życia. Kto jeszcze nie oglądał, informujemy, że film jest już dostępny na stronie YouTube.
  • Po raz kolejny dzięki hojności fundacyjnych ofiarodawców udało się pomóc panu Tomaszowi, który jest sparaliżowany. Tym razem chodziło o głosowe włączanie i wyłączanie światła oraz głosowe odbieranie i wybieranie połączeń telefonicznych. Brzmi niepozornie, ale naprawdę ułatwia codzienne życie pana Tomasza
  • Zbieramy na remont łazienki w domu pewnej staruszki opiekującej się wnukami, w tym jednym, który porusza się na wózku inwalidzkim. Potrzebny jest między innymi bojler, bo dzieciaki nie mogą przecież kąpać się w zimnej wodzie… Dysponujemy sporą ilością ofiarowanego materiału, dlatego potrzebujemy zaledwie 6 tysięcy zł.
  • Piętrowe łóżko wraz z kilkoma innymi paczkami zostało przekazanych do mieszkania kobiety bardzo mocno doświadczonej chorobą nowotworową, niepełnosprawnością dziecka i totalną biedą.
  • Wiele zaopiekowanych „małych stópek” dołączyło do grona podopiecznych. Dziękujemy, że pomagacie nam zmienić los tych dzieci i ich mam.
  • „Zakochanych, pragnących wesprzeć naszą akcję „Pielucha dla malucha – podziel się szczęściem” przybywa! Dziękujemy z całego serca.

Chciałbyś dołączyć do grona osób, wspierających naszą działalność, służymy informacją od poniedziałku do piątku, od 10:00 do 16:00.

• 791 138 902
  • kontakt@fundacjamalychstopek.pl

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC):PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS