Close this search box.
Close this search box.

Zbiórka na USG

Zadzwoniłem do siostry Teresy, albertynki, która w Boliwii, a dokładnie w Cochabamba (Kociabamba) prowadzi dom dla kobiet w ciąży.

Jakiś czas temu zrobiliśmy zbiórkę na rzecz tego miejsca, a w moim mieście nawet kwesta na Orszaku Trzech Króli została tam skierowana. Przywitał mnie Jej radosny głos. Ona jak zwykle zadowolona, nigdy nie narzeka nawet wtedy, kiedy w covidzie ciężarne kobiety znajdowała na ulicy, a pieniędzy brakowało na wszystko. Na moje pytanie „co słychać?” odpowiedziała, że dobrze i że teraz właśnie kwestuje po kościołach, zbierając pieniądze na sprzęt USG, który będzie kosztował 14 tys. dolarów. Kończąc rozmowę obiecałem, że się dołożymy. Ile? Nie wiem, to się zobaczy.

Proszę więc Was o wsparcie finansowe na konto fundacji. Jako tytuł przelewu wpisujcie DAROWIZNA USG, a do mnie na mój tel. 608 752 142 info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Siostra przesłała mi trochę ciekawych fotek. To co w nich jest zaskakujące, to wiek boliwijskich matek pod opieką sióstr. Nie powiem, sami się domyślcie.

ks. Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

PS. Jedną wpłatę – mam nadzieję, że dużą – mam przyobiecaną od znajomej osoby, która powiedziała mi tak: „to, że nie chcę u nas nielegalnych imigrantów, to nie znaczy, że nie pomagam tym daleko od nas, którym się źle dzieje”. Te słowa kładę i Wam na sercu.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA DOM

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS