Close this search box.
Close this search box.

Dom Małych Stópek nabiera stylu

Lubuję się w takich starociach jak te, które powiesiłem w Domu Małych Stópek nad drzwiami do pralni.

Po środku wisi tara do prania, a po prawej i lewej to, co dzisiaj powiesiłem. Gdy trzymając to w ręku pytałem do czego to służyło, to wielu odpowiadało, że do gry. Na dobrą sprawę tą pałką możnaby odbijać niewielkie piłki, a tą deseczką np. grać w szpaka (gra mojego dzieciństwa), ale nie do tego to służyło.

To są przedmioty za pomocą których kiedyś robiło się pranie. Trzeba mieć sporą wyobraźnię, aby zrozumieć jak to robiono. Oczywiście paniom mieszkającym w tym domu nie każemy używać takiego sprzętu, bo jak widzicie, w głębi zdjęcia są pralki i nawet suszarka bębnowa, za co wszystkim darczyńcom z całego serca dziękuję, bo to dzięki Wam.

ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

PS. Jak tylko mogę proszę o wsparcie finansowe dla tego miejsca, co i tym razem czynię. Wspaniałych darczyńców zawsze proszę o sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło, co oczywiście jest tylko wskazane, ale niekonieczne.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA PRALKA

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS