Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Podsumowanie „stópkowych” działań

Wraz z piątkiem przybywamy do was z garścią fundacyjnych nowin.

Choć jesień już na dobre zagościła w naszych miastach, a ciepłe ubrania znów wróciły do łask, to w naszej siedzibie gorąca atmosfera jest przez cały rok. Zatem…

• „Pomóżcie nam zapełnić mapę” – jeśli znacie jakieś instytucje pomocowe, które opiekują się samotnymi matkami z małymi dziećmi, to dajcie im znać o „Paczuszce dla maluszka”. Jeśli jeszcze się do nas nie odezwali, niech koniecznie to zrobią.
    Więcej na: www.paczuszkadlamaluszka.pl
  • Ogłosiliśmy zbiórkę na ultrasonograf dla zaprzyjaźnionego już Domu Samotnej Matki w Cochabamba prowadzonego między innymi przez znaną nam już dobrze siostrę Teresę. Jest ona osobą niezwykle pozytywną, która zawsze wierzy w dobre zakończenia. Nie zawiedźmy jej oraz kobiet i dzieci znajdujących się pod opieką siostry Teresy.

• Nasz wolontariat i prelekcje dla młodzieży ruszyły od września pełną parą

Jesteśmy otwarci na spotkania z wami i zaproszenia do waszych szkół i wspólnot.

📧 Zapraszamy do kontaktu: edukacja@fundacjamalychstopek.pl

• Jesień zawitała także do Syrkowic. Zawitały do niego również kolejne mamy w potrzebie i ich maluszki. Wszyscy zostali bardzo ciepło przyjęci. Dziękujemy drodzy Darczyńcy, że dzięki Waszej pomocy możemy tworzyć to niezwykłe miejsce pełne ciepła i bezpieczeństwa. Na ten moment musimy zdążyć zebrać środki na zakup peletu…żeby zima nas nie zaskoczyła.

• Z pomocą naszych Darczyńców udało się także przeprowadzić remont mieszkania pewnej mamy, wychowującej troje dzieci. Osobiście jesteśmy całkiem zadowoleni z efektu, choć łatwo nie było.

• Zbieramy na pralki dla samotnych mam, które dopiero organizują mieszkanie sobie i swoim dzieciom. Często trafiają do mieszkań w których są tylko gołe ściany, a ojciec dziecka nie zamierza pomóc i wtedy wkraczamy my. Niestety sprawy alimentacyjne potrafią się ciągnąć w nieskończoność…

• Wiele zaopiekowanych „małych stópek” dołączyło do grona podopiecznych. Dziękujemy, że pomagacie nam zmienić los tych dzieci i ich mam.
  • Kiedy ogłaszaliśmy zbiórkę na protezę dla 12-letniej Wiktorii nie spodziewaliśmy się, ze tyle osób dobrej woli zechce spełnić jeszcze jedno marzenie dziewczynki…elektryczną gitarę. Cieszą nas ogromnie takie historie.

Chciałbyś dołączyć do grona osób, wspierających naszą działalność? Służymy informacją od poniedziałku do piątku, od 10:00 do 16:00.

☎ 791 138 902

📧 kontakt@fundacjamalychstopek.pl

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA PRALKA

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS