Close this search box.
Close this search box.

Miła prośba

Kilka dni temu otrzymałem miłą prośbę od pewnej znanej mi siostry zakonnej, posługującej na misjach na Bliskim Wschodzie.

Prośba dotyczyła znalezienie darczyńcy, gotowego zakupić dla Niej kurs języka angielskiego. Jej zgromadzenie jest ubogie i nie stać ich na taki wydatek, chociaż to tylko 200 dolarów. Prośba dla mnie była miła, bo skierowana w serdecznych słowach i właśnie do mnie. Powiedziałem, że Jej słowa to miód na moją kieszeń i chętnie podejmę się zrealizowania tej prośby, choćbym sam miał to opłacić. Jednakże podczas dzisiejszej Mszy świętej z racji, że dzisiaj jest niedziela misyjna, pomyślałem sobie, aby podzielić się z innymi tą prośbą tak, aby innym również dać możliwość udziału w dziele misyjnym.

Dlatego z chęcią oddam palmę pierwszeństwa w pomocy tej siostrze zakonnej każdemu, kto wpłaci na konto fundacji darowiznę wpisując tytuł DAROWIZNA MISJE. Osoby, które chciałyby osobiście to załatwić, proszę o telefon. Mam nadzieję, że z tego co zbierzemy, coś jeszcze zostanie, aby wspomóc pracę tych sióstr z małymi dziećmi i osobami z niepełnosprawnością intelektualną. Jak zwykle osoby wysyłające pieniądze na konto proszę o sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Z całego serca dziękuję.

ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA MISJE

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS