Close this search box.
Close this search box.

Niezupełnie pieniądz to pieniądz

Tysiąc złotych piechotą nie chodzi, ale nie na takich pieniądzach nam zależy.

Od samego początku istnienia Fundacji Małych Stópek staraliśmy się, aby to czym dysponujemy i co robimy, dzięki otrzymanym funduszom, było wyrazem obrony życia darczyńców. Dlatego też, nigdy nie staraliśmy się o jakiegokolwiek pieniądze od państwa, typu: dofinansowania, granty, projekty…nic z tych rzeczy.

Zależy nam nie tylko na tym, aby fundacja miała pieniądze, ale także staramy się, aby była właściwa jakość tych pieniędzy, które otrzymujemy, żeby te pieniądze same w sobie były świadectwem.

Chociaż wiem ile pieluch czy mleka dla dzieci kupimy za te 1000 zł, czy też dokonamy opłaty za część czesnego za mieszkanie, prąd i wodę dla kobiety samotnie wychowującej dziecko, a borykającej się z ubóstwem, to nie jestem tak całkiem zadowolony z tych pieniędzy.

Bardzo bym chciał, aby Pani, która musi je wpłacić na nasze konto, miała poczucie dobra, które się zadziało poprzez to, co dla niej w pewnym stopniu jest stratą. Chociaż nie wiem…może się cieszy, że padło na „małe stópki”.

No cóż, taka jest nasza filozofia pieniądza. To samo bym napisał, gdyby to był milion.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk,
prezes Fundacji Małych Stópek

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS