Close this search box.
Close this search box.

Dla dzieci

Proszę nie pytajcie się dla jakich dzieci. Po prostu…dla dzieci.

Jeżeli teraz zaczniemy, to zdążymy kupić i dostarczyć tam do sióstr w Charkowie, nasze świąteczne prezenty dla ukraińskich dzieci. Cztery palety nowych zabawek są już przygotowane, ale chcemy jeszcze dołożyć słodycze. Myślimy o zakupie słodkich pakietów za 25 zł każdy.

Wiem, że już nie ma w nas zapału do pomagania Ukrainie, ale tu chodzi o dzieci. Proszę Was o 25 zł lub wielokrotność tej sumy, przesłanej na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA DZIECI, a do mnie na mój tel. 608 752 142 sms z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Już niedługo będziemy robili zakupy świątecznych prezentów, przede wszystkim dla dzieci. Nie chciałbym mieć wyrzutów sumienia, że wydałem kilkaset złotych na prezenty dla moich bliskich, a żałowałem 25 zł dla tych dzieci z wojennego daleka.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

P.S. Gdy rok temu do sióstr dojechał od nas cały TiR darów, otrzymałem telefon od siostry, która przywitała mnie słowami: „Księże, w Charkowie połowa dzieci nosi wasze pieluchy”. Mam nadzieję, że podobnie będzie w zbliżające się Święta Bożego Narodzenia.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA DZIECI

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS