Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Pierwsza „stówka” na wózek inwalidzki

Dzisiaj w rozmowie ze znajomym księdzem wspomniałem, że rozpocznę kolejną zbiórkę na wózek inwalidzki dla chorego dziecka.

W odpowiedzi usłyszałem od niego (widocznie żartobliwie): „ty tylko wyciągasz kasę od ludzi”. Moje całkiem na poważnie: „nie wyciągam, tylko daję możliwość uczynienia dobra”, zostało przez niego przyjęte z aprobatą, bo wyciągnął z kieszeni banknot i powiedział: „no to masz stówkę”. Te 100 zł to pierwsze z potrzebnych ponad 3000 zł na zakup wózka inwalidzkiego dla kilkuletniego dziecka.

Zakup, którego dokonamy, to tylko podstawowa wersja. Można powiedzieć, bez wyposażenia, ale od czegoś trzeba zacząć. Mamy możliwość uczynienia dobra, dlatego proszę o wpłaty na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA WÓZEK, a do mnie sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Na sms nie odpowiem podziękowaniem jak to mam w zwyczaju, gdyż po mojej niedzielnej sesji smsowej do wszystkich darczyńców, których mam w spisie, sieć zablokowała mi możliwość wysyłki wiadomości sms. Mam nadzieję, że tylko do końca miesiąca. Nie mam pretensji, trochę przesadziłem wysłając 6 tysięcy wiadomości o akcji „Paczuszka dla maluszka”.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

PS. Wózek z poprzedniej zbiórki do rodzinnego domu dziecka już jest zamówiony. Jak tylko będzie dostarczony, pokażę obiecaną fotkę.

PSS. Jeżeli ktoś chciałby bezpośredni kontakt do opiekunów niepełnosprawnego dziecka, to służę nr telefonu.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA WÓZEK

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS