Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Paczka dla ubogiego

To nasz zestaw dla ubogich w całej Polsce.

Wiem, że wszystkich nie obdarujemy, ale ilu, to już zależy od Was. Dwa lata temu było to 4 tysiące paczek dla ubogich, rok temu 8,5 tysiąca, a w tym roku mamy zamówień na 12 tysięcy paczek.

Kto zamawia i kto rozdaje te paczki? Siostry zakonne. Wierzcie mi, na nich można polegać. Mamy w Polsce wspaniałe siostry zakonne, które z miłością wykonują swoją posługę dla najuboższych. Z miłością, ale i z determinacją. Gdy dzwonią z prośbą o pomoc dla swoich podopiecznych, to słychać w ich głosie, że im na tym naprawdę zależy.

Jedna z nich prowadzi pomoc dla blisko 100 ubogich, nie otrzymując żadnych pieniędzy od państwa, ani od zgromadzenia, które tłumaczy się tym, że po prostu nie ma. Czy ja mogę takiej siostrze nie wierzyć i czy mogę jej nie pomóc?

I Was proszę o tę cichą pomoc, o której nie powiedzą w mediach: „Darczyńcy Fundacji Małych Stópek ufundowali 12 tysięcy paczek!!!”. Nie powiedzą, ale 12 tysięcy ubogich takie paczki otrzyma.

Mam nadzieję, że w wśród nich będzie i Twoja, a może będzie ich więcej. Każdy paczkowy zestaw dla ubogich kosztuje 25 zł z małym haczykiem. Oczywiście jest to cena hurtowa. Czekam na Wasze liczne wpłaty. Liczę także na to, że pchniecie sprawę dalej, aby także inni się tym zainteresowali.

Konto fundacji poniżej. Tytuł przelewu DAROWIZNA UBOGI, a do mnie sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA UBOGI

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS