Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Komuś jest nie w smak, że dzieje się dobro

Pan Bóg działa, ale nie tylko On…

Bardzo się cieszę, że non stop mój telefon informuje mnie o przychodzących smsach. Nie mam teraz czasu ich odczytywać (rekolekcje), ale po ich początkowej treści wiem, że są to informacje o pieniądzach, które są wpłacane na konto fundacji z przeznaczeniem dla ubogich, a dokładnie na paczki świąteczne dla nich.

Blisko 8 tysięcy paczek, każda po cenie hurtowej 25 złotych, powinna każdego cieszyć.

Niestety u niektórych ten cudowny wynik budzi złość wyrażoną przekleństwami. Dzisiaj po raz kolejny otrzymuję anonimowy telefon (a odbieram wszystkie), z głośnym i wulgarnym niezadowoleniem z tego faktu. „Ty pie….y klecho, mało ci, pasibrzuchu?” (chyba przytyłem) lub „ile jeszcze tych paczek nakradniesz?”, oczywiście z dodaniem obowiązkowych słów na „j”, „p” i „ch”.

Komuś jest nie w smak, że dzieje się dobro i wcale się nie zdziwię, jak jutro rano okaże się, że jednak uzbieraliśmy na te 12 000 paczek.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

PS. „p……..y” to nie piękny, niestety…nie o to słowo chodzi.

…………………………………..

A może tyle ma być i to też jest cud

Kilka dni temu poprosiłem Was, a zarazem świętych (a może Wy i święci to to samo?) o pomoc w zakupieniu 12 000 paczek dla ubogich, które trafią do nich za pośrednictwem sióstr zakonnych https://www.facebook.com/photo/?fbid=404290541922406&set=a.291273436557451

Nie uzbieraliśmy na 12 tysięcy, ale na 7 tysięcy. Raczej do jutra, do czasu hurtowego zakupu towaru, niewiele się zmieni. Chociaż liczę na to, że trochę się zmieni, że jeszcze znajdą się osoby, które wpłacą na kilkaset paczek. Każda to kawa, czekolada, szampon i skarpety, a to wszystko o wartości 25 zł.

Jeżeli wyślesz jakiekolwiek pieniądze na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA UBOGI proszę o sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA UBOGI

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS