Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Edukacyjne podsumowanie naszych działań

Koniec roku to czas wielu podsumowań, w związku z tym chcielibyśmy poinformować Was o naszej pracy w dziedzinie edukacji pro-life.

Przez ostatnie 4 miesiące (od początku roku szkolnego 2023/2024) udało nam się zorganizować 95 prelekcji o tematyce ochrony życia.

Dzieci i młodzież bardzo aktywnie uczestniczyli w zorganizowanych przez nas zajęciach – często zadawali pytania o pozostałe aspekty działań fundacji, szczególnie o działalność pomocową. W czasie spotkań rozdawaliśmy materiały dotyczące rozwoju prenatalnego człowieka, które uczniowie chętnie zabierali do swoich domów.

W czasie prowadzonych przez nas prelekcji, spotkaliśmy się z wielką życzliwością zarówno ze strony dyrekcji, grona pedagogicznego i rodziców jak i samych uczniów.

Mamy ogromną nadzieję, że wraz z Nowym Rokiem będziemy mieć jeszcze więcej możliwości do spotkań z młodymi ludźmi, a co za tym idzie – planować i organizować więcej takich zajęć! Pamiętajcie, że edukacja jest jednym z podstawowych filarów naszej działalności.

Jeżeli bylibyście chętni umówić się na spotkanie, zapraszamy do współpracy, aby wspólnymi siłami dotrzeć do jak największej liczby uczniów. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt 📧 na: edukacja@fundacjamalychstopek.pl.

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS