Close this search box.
Close this search box.

Nasz fundacyjny Rodzinny Dom Dziecka

Ostatecznością jest, że proponujemy kobiecie pozostawienie dziecka w szpitalu po porodzie. No tak, zostało uratowane od a.,bo,r…cji, ale co dalej…?

Jeżeli będzie adoptowane, to dobrze, ale jeżeli nie, to co? Gdy usłyszałem o maleńkich dzieciach, które są w szpitalu w oczekiwaniu na to, aż ktoś je przytuli, to wiedziałem, że my jako fundacja musimy zainicjować taki dom, w którym będzie miejsce dla takich dzieci…rodzinny dom dziecka.

Łatwo powiedzieć, ale trudniej to zrealizować. Jednakże niespodziewanie okazało się, że małżeństwo związane z nami, małymi stópkami, pragnie właśnie w taki sposób powiększyć swoją rodzinę. Teraz wystarczyło tylko zapewnić im możliwości lokalowe, aby podjąć się tego zadania. Tylko!!! Rozumiecie co to znaczy ,,tylko”, w wypadku załatwienia mieszkania dla dużej rodziny.

Jednakże dzięki przychylności niebios i Waszej hojności, jest oto ten dom do dyspozycji naszej dzielnej rodzinki. Dom jest piękny z wieloma pokojami, ale zupełnie pusty. Potrzebujemy funduszy, aby umeblować nasz Rodzinny Dom Dziecka…rozumiecie? Nasz fundacyjny Rodzinny Dom Dziecka.

Dlatego proszę Was o zasilenie naszego fundacyjnego konta. Naszego to znaczy także Twojego, jeżeli jesteś z nami. Wpisujcie tytuł przelewu DAROWIZNA RDD.

Ile potrzeba? Aż wszystko zakupimy – łóżka, półki, szafki, szafeczki, biurka, chodniczki itd. Wtedy przestane Was męczyć moją szlachetną żebraniną. Po wysłaniu pieniędzy na konto proszę o sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

PS. Mamy już nasz fundacyjny Dom Samotnej Matki – ,,Dom Małych Stópek”, a teraz Rodzinny Dom Dziecka. Jestem ciekaw jaki będzie nasz następny ruch?

PSS. Jeżeli chcecie, abyśmy byli bardziej skuteczni, to podajcie ten post dalej z zachętą do polubienia profilu Bractwo Małych Stópek.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA RDD

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS