Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Teraz jest tragicznie, chociaż zawsze było źle

Kobieta, matka trójki dzieci, jest od dwóch lat osobą wspieraną przez Fundację Małych Stópek. Zawsze przychodziła do nas z prośbą o pieluchy, czy też mleko dla dziecka. Brała artykuły i cicho odchodziła. Ostatnim razem ze łzami w oczach, wykrztusiła: „zabiorą mi dzieci”.

Pani Anna jest dobrą matką, może życiowo niezaradną, ale tulącą swoje maluchy i niespuszczającą ich z oczu. Czy to jej wina, że tragedia pozbawiła ją męża, że jej rodzina nieskora do pomocy, że drzewo, które podczas burzy spadło na dach, spowodowało zalanie jej domu…

To mieszkanie zawsze było byle jakie, ale teraz to już jest tragiczne. Ja to bym chwycił za pędzel, szpachel i szybko zrobiłbym porządek, ale nie ona, nieogarniająca spraw remontowych.

W opiece społecznej sprawę postawiono jasno – w takich warunkach dzieci nie mogą mieszkać. A ja sprawę też stawiam jasno – póki mogę, to pomogę. Oczywiście stawiam na Was i na Waszą pomoc finansową.

Co trzeba zrobić? Jak widzicie położyć gładź na wszystkich ścianach i suficie, panele na podłodze, powiesić karnisze i lampę. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba wymieniać elektryki. Meble mamy na magazynie, więc przywieziemy. Co do sprzętu AGD, to ona przez skromność mówi, że nie trzeba, ale ja widzę konieczność zakupu nowej lodówki, pralki i kuchenki elektrycznej.

Kto może niech pomoże, wysyłając pieniądze na konto fundacji i wpisując tytuł przelewu DAROWIZNA REMONT, a do mnie sms na tel. 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Pani Aniu, będzie dobrze.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

PS. Ile pieniędzy potrzeba? Skromnie, nie licząc robocizny to z 5 tysięcy zł, ale znając życie na pewno dwa razy tyle.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA REMONT

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS