Close this search box.
Close this search box.

Zdawało się, że już po sprawie, ale…

Do naszego remontu mieszkania zgłosił się pan Marcin. Na początku myślałem, że deklaruje się w zaopatrzeniu nas w jakieś materiały budowlane, a tu niespodzianka, on sam chce zrobić wszystko…

W przeszłości doświadczył trudnego życia, dlatego ma pragnienie zrobienia czegoś dobrego dla dzieci tej pani aby, tak jak on nie trafiły do domu dziecka. Ucieszyłem się bardzo, gdyż sądziłem, że uzbierane pieniądze powędrują do następnej kobiety w podobnej sytuacji, ale nic z tego. Na cale szczęście ktoś mądry nie ograniczył się do obejrzenia tylko tego pokoju, ale i też zlustrował pozostałe pomieszczenia. To, że drugi pokój jest do wyszpachlowania i pomalowania to nic, bo kotłownia to istna bomba z opóźnionym zapłonem. Zastaliśmy taki oto piec centralnego ogrzewania z dziurawym bojlerem. Decyzja, szybka piłka, kupujemy nowy piec, bojler, a jak się zmieści to i zbiornik kumulacyjny. Hydraulik Wojownik Maryi zajmie się montażem. Nowa kuchenka, pralka i lodówka już zamówione.

Mamy na ten cel już trochę pieniędzy, ale jeżeli znajdzie się jeszcze z dwa tysiące, to będzie bardzo dobrze. Dlatego podaję namiary na konto. Tytuł przelewu DAROWIZNA REMONT, a do mnie na mój tel. 608 752 142 info smsem ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

ksiądz Tomasz Kancelarczyk, Ten od małych stópek.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA REMONT

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS