Close this search box.
Close this search box.

Jedna osoba

Była w nim zakochana po uszy i wydawało się, że on w niej również. Mając bardzo dobrą pracę i zarabiając kilkanaście tysięcy złotych na miesiąc, obiecywał jej złote góry. Chcieli żyć w czystości… no, ale stało się. Gdy tylko powiedziała mu, że jest w ciąży, niemal natychmiast stał się obcy. Po dwóch tygodniach powiedział, że odchodzi od niej, że już nie są parą. O dziecku na początku nic nie mówił, dopiero potem zaczął ją szantażować, mówiąc, że ma wybrać, albo on albo… to. Ona z najbliższej rodziny ma tylko schorowaną matkę, mieszkającą w jednym pokoju, w zgrzybiałej suterenie. Nie ma do kogo zwrócić się o pomoc, a mimo to, nie powiedziała, że zrobi to, czego oczekuje jej ukochany.

Zawsze mówił jej: „Przy mnie będziesz żyła jak królowa, nie musisz pracować, ja mam pieniądze.”. I co? Została bez pieniędzy i bez pracy, zdana na jego niełaskę. Niestety, tam gdzie wśród małego grona swoich znajomych sygnalizowała swoje położenie, też proponowano jej pomoc… ale niestety w tym, co najgorsze. Można powiedzieć, że wszystko już było ustawione, aby najgorszy scenariusz stał się rzeczywistością. Ostatnim tchnieniem macierzyńskiego instynktu poszukiwania pomocy zwierzyła się prawie obcej osobie i o dziwo, to była ta osoba, która przytrzymała ją za rękę i powiedziała, że będzie dobrze, bo życie jest najważniejsze. I tak trafiła do nas. Zobaczcie… wystarczyła jedna osoba, aby uratować życie. Tak wielu ludzi zawiodło, na czele z ojcem dziecka.

Jednak w tej ciemności jedna iskierka, promyk, podanie ręki przez jedną osobę, stało się kołem ratunkowym. Drodzy darczyńcy Fundacji Małych Stópek to działa, wystarczy dać światełko nadziei, że wszystko będzie dobrze, że się ułoży, a wizja tulenia dzieciątka robi cuda, dodaje otuchy i pewności siebie. Dlatego mam i ja nadzieję, że dopomożecie w tej sprawie, tak jak to czynicie w podobnych sprawach niemalże co tydzień, wysyłając pieniądze na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA CIĄŻA, a do mnie sms na mój tel. 608752142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

A co obiecałem? A co powinien obiecać ojciec dziecka? Że będzie miała dach nad głową, że tam będzie ciepło, lodówka nie będzie pusta, a w oczekiwaniu na poród w korytarzu będzie stał wózek, ubranka, kosmetyki i pieluchy dla dziecka.

Tego, co najważniejsze, co powinien obiecać jej ojciec ich dziecka, tego dla niej nie mam… obecności. Wydaje się, że już się z tym pogodziła, układając swoje życie bez niego. Dzięki pomocy fundacji zaoszczędzi, potem dziecko do żłobka, ona do pracy, a może i potem znajdzie się ktoś, kto ich pokocha.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

P.S. Pomożecie bardzo również, jeżeli udostępnicie post, albo też zachęcicie do polubienia profilu Bractwo Małych Stópek .

P.S.S. Z pustego to i Salomon nie naleje, dlatego proszę Was o pomoc finansową, abym mógł spełnić te obietnice i składać następne dla ratowania życia. Jeżeli ktoś z Was wyśle pieniądze na konto fundacji, niech także da mi o tym znać poprzez smsa na mój tel. 608752142 z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe