Close this search box.
Close this search box.

Propozycja nie do odrzucenia

Często bywa tak, że mamy jechać po jakiś sprzęt dla dziecka np. po łóżeczko i jest problem, bo do samochodu osobowego bez rozkręcania się nie zmieści i wtedy trzeba jechać dużym Sprinterem po coś stosunkowo tak niewielkiego. Wiadomo, że za tym idzie strata paliwa i oczywiście problem z zaparkowaniem. Bywa często, że jadąc w Polskę z materiałami fundacji musiałem z czegoś rezygnować, tak aby upchać chociaż część do Volvo, a i w drodze powrotnej nie mogłem zabrać wszystkich darów dla dzieci, które np. chcieli ofiarować rodzice z parafii w której gościłem.

Zawsze wiedzieliśmy, że musimy kupić coś pośredniego miedzy autem transportowym, a osobowym. Wczoraj nadarzyła się okazja nie do odrzucenia. Zaprzyjaźniony zakład mechaniczny zaoferował dla nas i tylko dla nas, ze względu na działalność Fundacji Małych Stópek sprzedaż samochodu za cenę połowy jego wartości rynkowej. Biorąc pod uwagę rocznik i przebieg jest to 70 tys. zł czyli mamy do zapłacenia 35 000 .

Tylko głupi by nie skorzystał. Wreszcie byłby na naszym stanie prawie nowy samochód, a nie jakiś weteran.

Wiem, że to trochę inna zbiórka ale mam nadzieję, że podejdziecie do niej ze zrozumieniem. Kto może niech pomoże wpłacając na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA AUTO a do mnie wysyłając sms na mój. tel. 608752142 z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

ksiądz Tomasz Kancelarczyk

P.S. Oczywiście jak mnie proszono nie będę ujawniał personaliów ofiarodawcy …hmmm

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe