Close this search box.
Close this search box.

Od poczęcia, aż do…

Dzisiaj byłem w szpitalu u 84-letniej mojej parafianki, kochanej pani Basi. Przy niej obecna jej wnuczka powiedziała coś takiego, że Fundacja Małych Stópek jest na początku i na końcu życia człowieka. Tak jest, rzeczywiście nie uciekamy od tych ostatnich chwil ziemskiego życia człowieka mówiąc, a my to jesteśmy tylko od małych dzieci.

Wtedy w szpitalu przypomniała mi się rozmowa z siostrą zakonną, która prowadzi DPS z osobami starszymi. Tak ciepło opowiadając o swoich podopiecznych, prosiła mnie, tak delikatnie o pomoc w zakupie chemii gospodarczej, mówiąc …bo wie ksiądz, co jak co, ale tu musi po prostu pięknie pachnieć.

Chciałbym na starość mieszkać w dobrych warunkach, gdzie będzie obok mnie ktoś mi życzliwy, tak jak ta siostra. Dlatego nie mogę prośby tej siostry pozostawić bez odpowiedzi. Zamówień dokonujemy w zaprzyjaźnionej firmie, która ma dla nas bardzo dobrą cenę. Kto może niech pomoże w zakupie jednej palety chemii gospodarczej dla tego domu. Konto fundacji poniżej, tytuł przelewu DAROWIZNA CHEMIA, a do mnie na mój tel.608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

P.S. Jedna paleta będzie nas kosztowała około 4 tysiące zł. jak uzbieramy więcej to kupimy więcej, będzie dla naszych domów samotnej matki. Że uzbieramy mniej, to tego nawet nie biorę pod uwagę.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA CHEMIA