Close this search box.
Close this search box.

Dzień dobry…

Dzień dobry …dobry dzień, aby pochwalić się nowym życiem. W naszym Domu Małych Stópek jest nowonarodzona nowa mieszkanka, maleńka Ewa. Tak naprawdę to naszą mieszkanką jest już od dawna, od czasu kiedy jej mama, będąca w ciąży, trafiła do nas, uciekając od przemocowego ojca dziecka.

Bardzo chcemy tworzyć nowe miejsca dla kobiet w ciąży, tak aby w spokoju i bezpieczeństwie mogły oczekiwać porodu. Nie korzystamy z żadnych środków finansowych pochodzących od państwa polskiego w postaci grantów, dofinansowań, projektów itp. Nawet jak opieka społeczna prosi nas o przyjęcie kobiety, to nie wołamy o kasę, a nawet gdyby dawali to nie weźmiemy, bo chcemy, aby nasza działalność była świadectwem tych osób, które fundacji przekazują pieniądze. Dlatego i teraz proszę Was o wpłatę na konto wpisując tytuł przelewu DAROWIZNA DOM, a do mnie na mój tel. 608 752 142 smsem info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Ksiądz Tomasz Kancelarczyk, ten od małych stópek.

P.S. Przepraszam, że nie pokazuję pięknej buźki małej Ewuni, ale jej mama po traumatycznych przejściach boi się upubliczniać nie tylko swój wizerunek ale i swojego dziecka, którego tak naprawdę nikt jeszcze nie widział. Sama mówi: „On po rysach twarzy dziecka pozna, że to jego i będzie wiedział gdzie jesteśmy, a wtedy zacznie się wszystko od nowa.”.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA DOM