Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Prześlij nam swoje świadectwo

Za nami XX Marsz dla Życia w Szczecinie i uroczysta Msza Święta, która zwieńczyła wydarzenie. Podczas jej trwania, tuż przed Komunią Świętą, wiele osób skorzystało z możliwości i dołączyło do dzieła Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego.

Złożyli przyrzeczenie codziennej modlitwy w intencji jednego nienarodzonego dziecka, którego życie z różnych powodów jest zagrożone. Od tamtego momentu przez 9 miesięcy każdego dnia odmawiać będą jeden dziesiątek Różańca Świętego oraz specjalną modlitwę:

Panie Jezu za wstawiennictwem Twojej Matki Maryi, która urodziła Cię z miłością

oraz za wstawiennictwem świętego Józefa, “Człowieka Zawierzenia”, który opiekował się Tobą,

proszę Cię w intencji tego nienarodzonego dziecka które znajduje się w niebezpieczeństwie zagłady i które duchowo adoptowałem.

Proszę, daj rodzicom tego dziecka miłość i odwagę, aby zachowali je przy życiu, które Ty sam mu przeznaczyłeś.

Amen.

Dla niektórych jest to pierwsza „przygoda” z tą modlitwą, dla innych kolejna. Bilans się zgadza, bo wszystko jest dla życia i jego ratowania.

Pamiętajcie, że stworzyliśmy specjalną aplikację tzw. mobilnego asystenta duchowej adopcji czyli „Adoptuj Życie”. Ma ona nie tylko wymiar duchowy i formacyjny, ale przy tym edukacyjny. Koniecznie zajrzyjcie na stronę https://adoptujzycie.pl/ i dowiedzcie się więcej.

Dlatego jeżeli kiedykolwiek podejmowaliście już przyrzeczenie duchowej adopcji dziecka poczętego, to podzielcie się z nami świadectwem związanym z tą modlitwą. Czym jest w waszym życiu, co zmieniła lub do niego wniosła?

Możecie śmiało dzielić się swoimi przemyśleniami i wysyłać je na: kontakt@fundacjamalychstopek.pl. Jeśli zaś uważacie, że za mało jeszcze wiecie o tym dziele, stąd nigdy jeszcze nie podjęliście się go, to służymy pomocą i materiałami.