Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

Otulmy ich 馃挐

Bywa, 偶e nasze podopieczne maluszki maj膮 rodze艅stwo. Ono r贸wnie偶 si臋 cieszy, 偶e ich mama zosta艂a zaopiekowana, a to najmniejsze dzieci膮tko w rodzinie ma wszystko czego potrzebuje ka偶dy maluch by zdrowo rosn膮膰 馃け馃懄馃懅

My ju偶 wiemy, 偶e dzieci widz膮 i rozumiej膮 du偶o wi臋cej, ni偶 nam si臋 wydaje 馃挀馃憖

Pami臋taj, 偶e twoje regularne wsparcie otula wi臋cej ni偶 jedno 偶ycie 馃挐

Do艂膮cz do pomocy i otulaj razem z nami馃グ

Fundacja Ma艂ych St贸pek

ul. 艢wi臋tego Ducha 9

przelewy krajowe

nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytu艂 przelewu: DAROWIZNA NA CELE STATUTOWE

przelewy z zagranicy

SWIFT (BIC): PPABPLPK

IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal

wp艂ata Online:

Przeka偶 datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

Do艂膮cz do grona obro艅c贸w 偶ycia cz艂owieka https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa