Idea obrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci jest Ci bliska?
A może chciałbyś zrobić coś więcej?

Każda złotówka przekazana na rzecz Fundacji Małych Stópek daje szansę na kolejne szczęśliwe zakończenie jakiejś historii z aborcją w tle. Regularne darowizny wspierają maluchy i ich mamy, znajdujące się pod skrzydłami Fundacji, a każda jednorazowa wpłata pozwala pokryć nieoczekiwane wydatki związane z potrzebami podopiecznych.

INNA

KWOTA

Włącz się w

Nasza organizacja przez cały rok proponuje szereg inicjatyw dedykowanych szeroko pojmowanej obronie życia. Zapoznaj się z naszymi propozycjami, być może zechcesz włączyć się w nasze działania sam lub wraz z bliskimi?

Paczuszka dla Maluszka – akcja, podczas której zbieramy i przygotowujemy z ofiarowanych nam darów świąteczne prezenty dla dzieci, które uratowaliśmy od aborcji.

Potrzebne są przede wszystkim artykuły higieniczne: pieluszki jednorazowe, kosmetyki do pielęgnacji niemowląt, ale również artykuły dla mam. Z przekazanych artykułów przygotowujemy świąteczne paczuszki, które na święta przekazujemy dzieciom, którymi opiekuje się Fundacja.

W naszą akcję możesz włączyć się na trzy sposoby:

1. samodzielnie sporządź paczkę za ok. 100 zł, którą w Twoim imieniu ofiarujemy wybranemu przez Ciebie maleństwu i jego mamie
    2. dostarcz nam niespakowane artykuły higieniczne dla niemowląt z których nasz zespół samodzielnie przygotuje świąteczny prezent
    3. prześlij na konto fundacji 100 zł łub wielokrotność tej kwoty (tytułem DAROWIZNA PACZUSZKA), a my dzięki temu sporządzimy paczkę dla maluszka

Pielucha dla Malucha – podziel się szczęściem! – Ślub to wydarzenie, któremu towarzyszy wielka radość. Wylewa się ona wręcz z serc nowożeńców i udziela innym. Ta potrzeba obdarowania radością jest tak wielka, że młodzi małżonkowie pragną ogłosić ją całemu światu. Właśnie w tym pragnieniu swój początek znalazła akcja Fundacji Małych Stópek “Pielucha dla malucha – podziel się szczęściem”, którą kierujemy do młodych, zawierających związek małżeński.

Zachęcamy pary przygotowujące się do zawarcia związku małżeńskiego, do poproszenia swoich gości, aby zamiast kwiatów, w prezencie ślubnym przynosili nowożeńcom pieluszki jednorazowe.

Wydrukowaliśmy foldery informacyjne wraz z wizytówkami, które narzeczeni mogą dołączyć do ślubnego zaproszenia. Wizytówki przekazujemy w dowolnej liczbie po przesłaniu zgłoszenia na adres e-mail: zamowienia@fundacjamalychstopek.pl

Prelekcje Pro-life – Jeżeli chciałbyś w swojej szkole, czy innym miejscu zorganizować prelekcję na temat obrony życia, skontaktuj się z nami. Nasi działacze w ciekawy sposób przedstawią wartość ludzkiego życia, opowiedzą o jego początku oraz zachęcą do aktywnego włączania się w działania na rzecz obrony życia człowieka, przedstawiając konkretne do tego sposoby. Prowokują również do interakcji, zadają trudne, kontrowersyjne pytania, by każdy z uczestników mógł odkryć i przekonać się, jak wielką wartością jest życie człowieka.

Przeprowadzając prelekcje Pro-Life wykorzystujemy rzeczową wiedzę, prezentacje multimedialne, liczne materiały edukacyjne oraz – jak zawsze – własną pomysłowość.

Jeśli chcesz, aby nasz prelegent przeprowadzili w Twojej okolicy lekcję pro-life, skontaktuj się z nami pod adresem e-mail: edukacja@fundacjamalychstopek.pl

Każdy dzień jest dobry by bronić życia

Pragniesz razem z nami być na bieżąco w potrzebach naszych podopiecznych? Chcesz ofiarować to, co w tej chwili jest najpotrzebniejsze? Nasza lista fundacyjnych niezbędności jest wciąż aktualizowana, dlatego wystarczy że zajrzysz na jej szczyt.

Jak pomóc?

1. Wybierz, co możesz podarować i wyślij tę informację na adres: kontakt@fundacjamalychstopek.pl
  2. Dostarcz podarunki. Wysyłkę nadaj na adres: ul. Świętego Ducha 9, 70-203 Szczecin.

Możesz też przynieść rzeczy osobiście 😊

Każdy dzień jest dobry by bronić życia

Jeśli nie masz bliższego swemu sercu celu, na który możesz przekazać 1% swojego podatku, przekaż go na działania Fundacji Małych Stópek. W zeznaniu podatkowym wpisz nr KRS 0000048068, który należy do Stowarzyszenia Rodzin Katolickich, dopisując w rubryce Cel szczegółowy: Małe Stópki. Dzięki temu będzie wiadomo, że 100% Twojego 1% zostanie przeznaczone na zakup pieluszek jednorazowych dla dzieci uratowanych od aborcji.

Dołącz do Bractwa

Bractwo Małych Stópek (BMS) to nieformalna grupa osób, które łączy idea obrony wartości ludzkiego życia od samego poczęcia aż do naturalnej śmierci oraz godności jego przekazywania. W czasach, gdy ludzkie istnienie jest tak bezlitośnie niszczone w imię wolności drugiego człowieka, czujemy się zobowiązani do wspólnego interweniowania w życiu publicznym i w przestrzeni medialnej. Przemawiamy w imieniu tych, którzy nie mają dziś prawa głosu. Wspólnie tworzymy społeczność, która porozumiewając się za pośrednictwem Internetu, reaguje wszędzie tam, gdzie łamane jest prawo do życia oraz brak jest poszanowania jego godności.

Naszym głównym celem jest integracja środowiska obrońców życia – tych indywidualnych, jak i działających wspólnie w organizacjach Pro-Life – aby wspólnymi siłami formować i edukować zarówno siebie nawzajem, jak i kształtować opinie publiczną.

Za pośrednictwem naszej strony internetowej, portali społecznościowych, tworzonych przez nas grafik, filmów i internetowych kampanii Pro-Life, docieramy do obrońców i przeciwników życia człowieka od poczęcia z całej Polski, jak również z różnych zakątków świata. Poprzez małe kroczki, Bractwo Małych Stópek, stanowi wielka siłę opiniotwórczą w przestrzeni publicznej. A dzięki temu wirtualnemu działaniu, w sposób realny wpływa na otaczającą nas rzeczywistość. Co więcej, ratuje niejedno poczęte życie!

Dołącz już dziś!

Idea obrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci jest Ci bliska?
A może chciałbyś zrobić coś więcej?

Zapraszamy do wolontariatu Fundacji Małych Stópek! Grono młodych ludzi udziela się w różne inicjatywy pro-life, poświęcając swój czas i energię.

• Chcesz pomóc przy akcjach społecznych oraz edukacyjnych?
  • Interesują Cię spotkania formacyjne, których celem jest pogłębianie świadomości na temat obrony życia?
  • Pragniesz poznać młodych ludzi z wartościami?
  • Chcesz aktywnie włączyć się w organizację Marszu dla Życia?

Wolontariat jest dla Ciebie!

Jako Fundacja organizujemy:

• spotkania poświęcone konkretnym zagadnieniom bioetycznym i medycznym
  • nocne spotkania młodych Obrońców Życia (tzw. nocki), podczas których m.in. szykujemy i pakujemy materiały, potrzebne dla osób w całej Polsce
  • wolontariat stały od poniedziałku do piątku
  • comiesięczne Msze Św. w intencji obrony życia, w trakcie których, można zaangażować się w służbę liturgiczną oraz muzyczną
  • szczeciński Marsz dla Życia, który co roku gromadzi tysiące osób
  • wyjazd na Marsz dla Życia do Rzymu

Więcej informacji na: wolontariat@fundacjamalychstopek.pl

Miesięczna darowizna w wysokości

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować