Idea obrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci jest Ci bliska?
A może chciałbyś zrobić coś więcej?

Każda złotówka przekazana na rzecz Fundacji Małych Stópek, daje szansę na kolejne szczęśliwe zakończenie pewnej historii z aborcją w tle. Regularne darowizny wspierają maluchy i ich mamy, znajdujące się pod skrzydłami Fundacji, a każda jednorazowa wpłata pozwala pokryć nieoczekiwane wydatki, związane z potrzebami podopiecznych.

INNA

KWOTA

Włącz się w

Nasza organizacja przez cały rok promuje inicjatywy, dotyczące szeroko pojętej obrony życia. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi propozycjami. Być może zechcesz włączyć się w nasze działania sam, lub z bliskimi?

Paczuszka dla Maluszka – świąteczna akcja, podczas której zbieramy artykuły chemii kosmetycznej i przygotowujemy bożonarodzeniowe prezenty dla dzieci, znajdujących się pod opieką Fundacji Małych Stópek.

Potrzebne są przede wszystkim artykuły higieniczne do pielęgnacji niemowląt, takie jak: pieluszki, żele, pudry, kremy, szampony i oliwki.

W naszą akcję możesz włączyć się na trzy sposoby:

1. samodzielnie sporządź paczkę, którą w Twoim imieniu, ofiarujemy wybranemu przez Ciebie maleństwu i jego mamie
    2. dostarcz do siedziby fundacji niespakowane artykuły higieniczne dla niemowląt, z których nasz zespół samodzielnie przygotuje świąteczny prezent
    3. prześlij na konto fundacji dowolną kwotę (tytułem DAROWIZNA PACZUSZKA), a my dzięki temu sporządzimy paczuszkę

Jeśli w swoim środowisku (w szkole, parafii, zakładzie pracy), chciałbyś zorganizować akcję “Paczuszka dla Maluszka”, skontaktuj się z nami na: ambasadorzy@fundacjamalychstopek.pl i zostań KOORDYNATOREM naszej świątecznej inicjatywy. Chętnie udzielimy wszelkich potrzebnych informacji, a dzięki Twojemu zaangażowaniu, wesprzemy lokalne Domy Samotnej Matki i ośrodki pomocy społecznej w całej Polsce.

Pielucha dla Malucha – podziel się szczęściem! – Ślub to wydarzenie, któremu towarzyszy wielka radość. Wylewa się ona z serc nowożeńców i udziela innym. Ta potrzeba obdarowania radością jest tak wielka, że młodzi małżonkowie, pragną ogłosić ją całemu światu. Właśnie w tym pragnieniu, swój początek znalazła akcja “Pielucha dla Malucha – podziel się szczęściem”, którą kierujemy do narzeczonych.

Przyszli nowożeńcy proszą swoich gości, aby zamiast kwiatów, przynieśli pieluszki i inne artykuły kosmetyczne dla dzieci. Zebrane dary trafiają do podopiecznych Fundacji Małych Stópek.

Wydrukowaliśmy foldery informacyjne wraz z wizytówkami, które narzeczeni mogą dołączyć do ślubnego zaproszenia. Wizytówki przekazujemy w dowolnej liczbie, po przesłaniu zgłoszenia na adres e-mail: zamowienia@fundacjamalychstopek.pl

Prelekcje pro-life – Jeżeli chciałbyś w swojej szkole, czy innym miejscu, zorganizować prelekcję na temat obrony życia, skontaktuj się z nami. Nasi działacze w ciekawy sposób przedstawią wartość ludzkiego życia, opowiedzą o jego początku oraz zachęcą do aktywnego włączania się w działania na rzecz obrony życia człowieka, przedstawiając konkretne do tego sposoby. Są także gotowi do dyskusji i odpowiedzą na trudne pytania, po to, by każdy z uczestników mógł przekonać się, jak wielką wartością jest życie każdego z nas.

Przeprowadzając prelekcje pro-life wykorzystujemy wiedzę, opartą na faktach medycznych, a także świadectwa multimedialne i liczne materiały edukacyjne oraz – jak zawsze – własną pomysłowość.

Jeśli chcesz, aby nasz prelegent przeprowadzili w Twojej okolicy lekcję pro-life, skontaktuj się na adres e-mail: edukacja@fundacjamalychstopek.pl

Każdy dzień jest dobry by bronić życia

Pragniesz razem z nami być na bieżąco w potrzebach naszych podopiecznych? Chcesz ofiarować to, co w tej chwili jest najbardziej potrzebne? Poniżej prezentujemy listę fundacyjnych niezbędności.

• Pieluchy jednorazowe, rozmiar od 0 – 6 oraz pieluchy tetrowe i flanelowe.
  • Artykuły kosmetyczne do pielęgnacji dzieci: chemia kosmetyczna, w tym hipoalergiczna, płyny do prania i płukania, art. higieniczne dla kobiet: podkłady, wkładki, płatki kosmetyczne, jałowe gaziki, suche chusteczki, itp.
  • Chusteczki nawilżane (w tym bezalkoholowe).
  • Artykuły do pielęgnacji noworodków: szczoteczki, termometry do kąpieli, gruszki, wkładki do wanienek, gąbki, nożyczki itp.
  • Laktatory elektryczne.
  • Monitory oddechu.
  • Wózki bliźniacze (3w1, 2w1, gondola, oraz wózki spacerowe.
    (jedynki i bliźniacze), wózki rok po roku i dostawki do wózków.
  • Łóżeczka z wyposażeniem, (materac, otulacz, pościel, prześcieradła, poszewki), rożki, śpiwory do spania i do wózka, kocyki, kokony, itp.
  • Karuzele do łóżeczka.
  • Wielofunkcyjne leżaczko-bujaczki np. Leżaczek Arti Edu-Play 532 z funkcją krzesełka i kołyski (3w1),  leżaczek BABYBJÖRN, Kinderkraft Unimo 5w1
  • Ergonomiczne nosidełka dla dzieci 6w1.
  • Chusty do noszenia dzieci.
  • Akcesoria do karmienia piersią: poduszki „rogal” do spania dla kobiet w ciąży i poduszki do karmienia, oraz koszule nocne do karmienia, poduszki „koło”.
  • Akcesoria do karmienia butelką: butelki przeciwkolkowe, mleko, kaszki.

Jak pomóc?

1. Wybierz z listy  co możesz podarować i wyślij do nas informację na adres: kontakt@fundacjamalychstopek.pl
  2. Dostarcz podarunki. Wysyłkę nadaj na adres: Fundacja Małych Stópek, ul. Świętego Ducha 9, 70-205 Szczecin.

Możesz też przynieść rzeczy osobiście 😊

Każdy dzień jest dobry by bronić życia

Jeśli zależy Ci na życiu bezbronnych, nienarodzonych dzieci, możesz wesprzeć działania w ich obronie, przekazując 1% swojego podatku. W zeznaniu podatkowym należy wpisać nr KRS 0000048068, który należy do Stowarzyszenia Rodzin Katolickich, dopisując w rubryce Cel szczegółowy: Małe Stópki. Dzięki temu będzie wiadomo, że 100% Twojego 1%, zostanie przeznaczone na zakup pieluszek jednorazowych i innych rzeczy niezbędnych do pielęgnacji i opieki nad dziećmi uratowanymi od aborcji.

Dołącz do Bractwa

Bractwo Małych Stópek (BMS) to nieformalna grupa osób, które łączy idea obrony wartości ludzkiego życia od samego poczęcia aż do naturalnej śmierci oraz godności jego przekazywania. W czasach, gdy ludzkie istnienie jest tak bezlitośnie niszczone w imię wolności drugiego człowieka, czujemy się zobowiązani do wspólnego interweniowania w życiu publicznym i w przestrzeni medialnej. Przemawiamy w imieniu tych, którzy nie mają dziś prawa głosu. Wspólnie tworzymy społeczność, która porozumiewając się za pośrednictwem Internetu, reaguje wszędzie tam, gdzie łamane jest prawo do życia oraz brak jest poszanowania jego godności.

Naszym głównym celem jest integracja środowiska obrońców życia – tych indywidualnych, jak i działających wspólnie w organizacjach Pro-Life – aby wspólnymi siłami formować i edukować zarówno siebie nawzajem, jak i kształtować opinie publiczną.

Za pośrednictwem naszej strony internetowej, portali społecznościowych, a także tworzonych przez nas grafik i filmów, docieramy do obrońców życia z całej Polski, jak również z różnych zakątków świata. Fundacja Małych Stópek stanowi wielką siłę opiniotwórczą w przestrzeni publicznej. A dzięki wirtualnemu działaniu, w sposób realny wpływa na otaczającą nas rzeczywistość. Prowadzi do konkretnych działań. Co więcej, ratuje niejedno poczęte życie!

Dołącz już dziś!

Idea obrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci jest Ci bliska?  A może chciałbyś zrobić coś więcej?

Zapraszamy do wolontariatu Fundacji Małych Stópek! Grono młodych ludzi udziela się w różnych inicjatywach pro-life, poświęcając swój czas i energię.

• Chcesz pomóc przy akcjach społecznych oraz edukacyjnych?
  • Interesują Cię spotkania formacyjne, których celem jest pogłębianie świadomości na temat obrony życia?
  • Pragniesz poznać młodych ludzi z wartościami?
  • Chcesz aktywnie włączyć się w organizację Marszu dla Życia?

Wolontariat jest dla Ciebie!

Jako Fundacja organizujemy:

• spotkania poświęcone konkretnym zagadnieniom bioetycznym i medycznym
  • nocne spotkania młodych Obrońców Życia (tzw. nocki), podczas których m.in. szykujemy i pakujemy materiały informacyjno – edukacyjne, potrzebne dla osób w całej Polsce
  • wolontariat stały od poniedziałku do piątku
  • comiesięczne Msze Św. w intencji obrony życia, w trakcie których można zaangażować się w służbę liturgiczną oraz muzyczną
  • szczeciński Marsz dla Życia, który co roku gromadzi tysiące osób
  • wyjazd na Marsz dla Życia do Rzymu

Więcej informacji na: wolontariat@fundacjamalychstopek.pl

Każdy dzień jest dobry by bronić życia

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,