Jednym z podstawowych działań, realizowanych przez Fundację Małych Stópek jest edukacja pro-life. Dlatego tak wielką wagę przywiązujemy do organizowanych przez nas prelekcji w szkołach. Spotkania z młodymi ludźmi, podczas których dzielimy się wiedzą na temat wartości każdego człowieka, to fundament, wynikający z misji obrony życia.

Informując młodych ludzi o działaniach Fundacji Małych Stópek, przedstawiamy również fakty z życia prenatalnego człowieka, a także dzielimy się osobistym świadectwem. Przekazana wiedza, uwrażliwia na każde, nawet to najmniejsze i jeszcze niewidoczne gołym okiem życie.

W młodych ludziach tkwi ogromny potencjał. Zależy nam, by wzrastali w prawdzie, a w przyszłości dokonywali dobrych, mądrych wyborów. Kiedyś to oni przejmą po nas troskę o nienarodzonych, dlatego właśnie do szkół, w których się uczą, pragniemy dotrzeć z prelekcjami pro-life. Nasi działacze podczas 45-minutowego spotkania, w ciekawy sposób przedstawią wartość ludzkiego życia i zachęcą do działania, przedstawiając konkretne do tego sposoby. Są także gotowi do dyskusji i odpowiedzą na trudne pytania, by każdy z uczestników mógł odkryć i przekonać się, jak wielką wartością jest życie każdego z nas.

Są jednym z narzędzi docierania z przekazem o wartości życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Poświęcone różnym zagadnieniom i ubrane w różne formy graficzne, w ciekawy sposób przykuwają uwagę obserwatora. W zależności od tematu i formy, nadają się do szkół, parafii, domów kultury i innych miejsc przyjaznym promowaniu idei obrony życia.

Autorskie wystawy stworzone przez działaczy Fundacji Małych Stópek:

„Kocham Cię Życie”

Wystawa  w całości poświęcona osobom z niepełnosprawnością intelektualną. Małgosię, Wiktora i wielu innych odwiedziła w lipcu 2017 r. fundacyjna ekipa, aby poznać ich niezwykłe historie, pasję oraz to, co w nich najpiękniejsze: zdolność do kochania, której nie ogranicza żadna niepełnosprawność. Wystawa składa się z 14 plakatów o wymiarach 71 x 45 cm i przedstawia 14 niezwykłych osób oraz krótkie zdanie, które najlepiej opisuje bohatera zdjęcia.

„Jestem Człowiekiem”

Innowacyjny sposób przedstawienia rozwoju prenatalnego człowieka. Wystawa stworzona przez młodych ludzi i dla młodych ludzi. W sposób zabawny i symboliczny na kolejnych planszach, odkrywa tajemnice rozwoju człowieka, aż do momentu przyjścia na świat. Czternaście atrakcyjnych graficznie arkuszy, które można zaprezentować w wybranym przez siebie miejscu. Wystawa idealna do szkół!

*Ulotka “Wiedza o Życiu”

Składane w harmonijkę ulotki “Wiedza o Życiu”, informują o różnych etapach rozwoju prenatalnego człowieka. Broszura ukazuje w prosty i przystępny sposób fakty o początkowych etapach rozwoju ludzkiego.

Odnośnik do marszowej strony www

Od kilku lat stanowią znakomitą formę wyrazu opinii społecznej oraz manifestację popieranych przez ogromną grupę społeczeństwa wartości, takich jak ludzkie życie od poczęcia do naturalnej śmierci oraz godność jego przekazywania.

Fundacja Małych Stópek organizuje największy jak dotąd taki marsz w Polsce tj. Marsz dla Życia w Szczecinie. Każdego roku, pod innym hasłem przewodnim (link do relacji? – jakaś podstrona?), uczestniczy w nim po kilkanaście tysięcy osób. Kobiet, mężczyzn, rodzin z dziećmi, jak również rzesze młodzieży wspierających organizację tego ogromnego dzieła na wiele miesięcy przed.

Jednak działacze Bractwa Małych Stópek wraz z ks. Tomaszem Kancelarczykiem zaznaczają swoją obecność również w innych miastach Polski, a nawet za granicą naszego państwa. Dotychczas uczestniczyli w Marszach organizowanych w Budapeszcie, Rzymie, Berlinie, Koszycach, Paryżu, gdzie zawsze pojawiali się na wyraźne zaproszenie organizatorów. Jest to znakomity wyraz solidarności międzynarodowej dla poparcia uniwersalnych wartości, które ch, powinny być respektowane na całym świecie.

Fundacja Małych Stópek organizuje największy jak dotąd taki marsz w Polsce tj. Marsz dla Życia w Szczecinie. Każdego roku, pod innym hasłem przewodnim,

Jednak działacze Bractwa Małych Stópek wraz z ks. Tomaszem Kancelarczykiem zaznaczają swoją obecność również w innych miastach Polski, a nawet za granicą naszego państwa. Dotychczas uczestniczyli w Marszach organizowanych w Budapeszcie, Rzymie, Berlinie, Koszycach, Paryżu, gdzie zawsze pojawiali się na wyraźne zaproszenie organizatorów. Jest to znakomity         wyraz               solidarności międzynarodowej                dla                   poparcia uniwersalnych wartości, które ch, powinny być respektowane na całym świecie.

Jak można wesprzeć inicjatywę Marszu dla Życia?

Finansowo – przekazując fundusze za pośrednictwem Fundacji Małych Stópek, która koordynuje szerokie przygotowania do Marszu dla Życia przez cały rok.

Przygotowując transparenty, kolorowe flagi i materiały, które są niesione podczas Marszów, czyniąc je atrakcyjną i radosną manifestacją, afirmującą wartość ludzkiego życia od poczęcia. Do przygotowań można dołączyć na specjalnych „Nockach” organizowanych w okolicach daty wymarszu.

Promując Marsze dla Życia oraz towarzyszące im wydarzenia i akcje towarzyszące.

Zachęcamy Cię do odwiedzin strony Marszu dla Życia w Szczecinie i śledzenia aktualnych przygotowań do tego wydarzenia.

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować