Głównym beneficjentem Fundacji Małych Stópek to kobiety w ciąży porzucone przez swoich najbliższych, w tym ojca dziecka i z
różnych powodów rozważające dokonanie aborcji. Są nie tylko w trudnej sytuacji materialnej, ale również słabej kondycji psychicznej. Pragniemy zrobić wszystko co w naszej mocy, aby zrezygnowały z decyzji zagrażającej życiu ich nienarodzonego dziecka, które choć nie od razu zaznały miłości matki mają jeszcze szansę bezpiecznie przyjść na świat. Oczywiście nasza pomoc nie kończy się w momencie narodzin maleństwa. Wspieramy mamę i jej dziecko tak długo jak tego potrzebuje, a umożliwiają nam to regularne wpłaty od naszych darczyńców.

Każda podopieczna to inna historia, problemy, potrzeby i wyzwania stawiane FMS, dlatego musimy być przygotowani na udzielenie nie tylko wsparcia materialnego, ale również medycznego lub nawet prawnego. W związku z tym nie korzystając z żadnych państwowych dofinansowań, a jedynie w miarę możliwości jakie daje nam status organizacji pozarządowej, gromadzimy środki i różne kontakty, aby być przygotowanym na udzielenie wsparcia dziecku, które urodzi się chore, matce która nie ma dachu nad głową oraz będzie potrzebowała wsparcia przy egzekwowaniu swoich praw względem ojca dziecka.

Wszystkie potrzeby Fundacji są dyktowane potrzebami jej podopiecznych. W naszej codziennej pracy przydaje się przede wszystkim wszelkiego rodzaju chemia kosmetyczna dla niemowląt: pudry, kremy, szampony, oliwki, sudokremy oraz pieluchy. Ponadto w skład każdej wyprawki dla naszej jednej podopiecznej wchodzą: wanienka, wózek, łóżeczko, przewijak, nosidełko. Dodatkowo staramy się w miarę naszych możliwości zaopatrywać podopieczne mamy w termometry, laktatory i gdy wymaga tego sytuacja dziecka również niezbędny monitor oddechu.

Zanim przekażesz rzeczy po swoim dziecku:

• Sprawdź czy sprzęt jest skompletowany, sprawny i czysty. Czy sam chciałbyś taki otrzymać dla swojego dziecka.

Są to kobiety, które czas ciąży i oczekiwania na narodziny dziecka wspominają jako najtrudniejszy w swoim życiu. Wiele z nich zmierzyło się z samotnością w ciąży, chorobą dziecka, nietrafioną diagnozą i naciskami, aby podjęły decyzję o aborcji, choć same nie były do niej przekonane. Dziś służą wsparciem i rozmową tym kobietom, które stają przed wyborem życia, pokazując swoim przykładem, że miłość matki do dziecka jest większa niż strach.

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować