Beneficjentami Fundacji Małych Stópek są kobiety w ciąży, porzucone przez swoich najbliższych, w tym ojca dziecka i z różnych powodów, rozważające dokonanie aborcji. Są nie tylko w trudnej sytuacji materialnej, ale również słabej kondycji psychicznej - poczucie odrzucenia i bezradności, zawsze jest osobistym dramatem każdej z kobiet. Pragniemy zrobić wszystko co w naszej mocy, aby zrezygnowały z decyzji, zagrażającej życiu nie tylko ich nienarodzonego dziecka, ale także ich samych. Nasza pomoc, nie kończy się w momencie narodzin maleństwa. Wspieramy mamę i jej dziecko tak długo, jak tego potrzebuje, a umożliwiają nam to regularne wpłaty od naszych darczyńców.

Każda nasza Podopieczna to inna historia, problemy, potrzeby i wyzwania jakie przed nami stoją, dlatego musimy być przygotowani na udzielenie nie tylko wsparcia materialnego, ale również psychologicznego, medycznego, a nawet prawnego. Nie korzystamy z żadnych państwowych dofinansowań. W ramach możliwości, jakie daje nam status organizacji pozarządowej, gromadzimy środki i różne kontakty, aby być przygotowanym na udzielenie wsparcia dziecku, które urodzi się chore, matce która nie ma dachu nad głową lub będzie potrzebowała wsparcia przy egzekwowaniu swoich praw, względem ojca dziecka.

Wszystkie potrzeby Fundacji są dyktowane potrzebami jej podopiecznych. W naszej codziennej pracy, przydaje się przede wszystkim wszelkiego rodzaju chemia kosmetyczna dla niemowląt: pudry, kremy, szampony, żele, oliwki oraz pieluchy. Ponadto w skład wyprawki dla naszych podopiecznych najczęściej wchodzą: wanienka, wózek, łóżeczko, przewijak i nosidełko. Dodatkowo staramy się w miarę naszych możliwości, zaopatrywać podopieczne  w termometry, laktatory i gdy wymaga tego sytuacja dziecka, również w niezbędny monitor oddechu.

Zanim przekażesz rzeczy po swoim dziecku:

Sprawdź, czy sprzęt jest skompletowany, sprawny i czysty. Czy sam, chciałbyś taki otrzymać dla swojego dziecka?

Są to kobiety, które czas ciąży i oczekiwania na narodziny dziecka, wspominają jako najtrudniejszy w swoim życiu. Wiele z nich zmierzyło się z samotnością, chorobą dziecka, nietrafioną diagnozą i naciskami, aby podjęły decyzję o aborcji, choć same nie były do niej przekonane. Dziś służą wsparciem i rozmową tym kobietom, które stają przed wyborem życia. Pokazują swoim przykładem, że miłość matki do dziecka, jest większa niż strach.

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować